Το αναγνωστήριο του φροντιστηρίου μας δημιουργήθηκε με σκοπό την άρτια προετοιμασία των μαθητών του Δημοτικού και Γυμνασίου, σε όλα τα σχολικά τους μαθήματα.

Η λειτουργία του αναγνωστηρίου βασίζεται στην 3ωρη καθημερινή μελέτη των μαθημάτων της επόμενης ημέρας, ώστε ο μαθητής να είναι πλήρως προετοιμασμένος για το σχολείο του. Μαζί του βρίσκονται, διαρκώς, κατάλληλοι και εξειδικευμένοι καθηγητές διαφορετικών αντικειμένων, που τον βοηθούν και φροντίζουν για την πρόοδό του. Το κάθε παιδί αντιμετωπίζεται ξεχωριστά και μαθαίνει πώς να διαβάζει. Παράλληλα, πραγματοποιούνται συχνές επαναλήψεις, λύνονται απορίες και δημιουργούνται οι βάσεις για τα μαθήματα αυξημένης δυσκολίας.

Ο γονέας ενημερώνεται, καθημερινά, για την επίδοση και την εξέλιξη του παιδιού του, καθώς και για τα καθήκοντά του.

Έτσι, ο μαθητής:

Είναι πάντα προετοιμασμένος για την επόμενη ημέρα

Δημιουργεί τις βάσεις για τις επόμενες σχολικές χρονιές

Μαθαίνει να γίνεται οργανωτικός και υπεύθυνος

Μαθαίνει να διαχειρίζεται σωστά το χρόνο διαβάσματός του

Απολαμβάνει ελεύθερο χρόνο, χωρίς να παραμελεί τις σχολικές του υποχρεώσεις

Επιπροσθέτως, ο γονέας μπορεί να είναι βέβαιος ότι η καθημερινή μελέτη του παιδιού του πραγματοποιείται από ειδικούς, συστηματικά, ευχάριστα και υπεύθυνα.

Το πρόγραμμα μελέτης που εφαρμόζουμε είναι απόρροια πολύχρονης, σκληρής δουλειάς. Οι έμπειροι εκπαιδευτικοί μας επιμορφώνονται συνεχώς αλλά κυρίως εργάζονται με πολλή όρεξη και πραγματική αγάπη για τα παιδιά . Καθημερινά είναι οι συντονιστές μελέτης των παιδιών και οι εμψυχωτές στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Άλλωστε η πολύωρη καθημερινή επαφή μαζί τους, μας κάνει να τα νιώθουμε σαν δικά μας παιδιά …

Πώς διαβάζουν οι μαθητές ? Τα παιδιά είναι χωρισμένα σε ομάδες (6- 7 ατόμων). Οι δάσκαλοι είναι συνεχώς δίπλα τους για να λύνουν όλες τις απορίες, να ελέγχουν ότι κατανόησαν την ύλη και τέλος ότι προετοιμάστηκαν άριστα για την επόμενη μέρα. Δε δίνουμε έτοιμες λύσεις στα παιδιά. Τα εκπαιδεύουμε πώς να μαθαίνουν , ώστε μεγαλώνοντας να γνωρίζουν ένα σωστό προγραμματισμό μελέτης.

Πώς προλαβαίνουν να τελειώσουν τα μαθήματά τους ? Οι μαθητές βρίσκονται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο μελέτης. Επικρατεί ησυχία και δεν υπάρχουν διασπαστικά ερεθίσματα. Με σωστό προγραμματισμό τελειώνουν τα μαθήματά τους και συχνά περισσεύει χρόνος για επαναλήψεις και κάλυψη τυχόν κενών προηγούμενων τάξεων ή μαθημάτων.

Πώς θα ξέρετε ότι διάβασε το παιδί σας ? Καθημερινά μέσω του Τετραδίου Επικοινωνίας θα σας ενημερώνουμε για την πρόοδο και τη συμπεριφορά του παιδιού. Πέρα όμως από την καθημερινή επαφή μας , είμαστε στη διάθεσή σας , ανά πάσα στιγμή. Για το λόγο αυτό, μη διστάσετε ποτέ να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Πώς βελτιώνονται οι βαθμοί στα γραπτά? Πολλές φορές διαβασμένοι μαθητές αδυνατούν να αποδώσουν στο γραπτό λόγο. Καθημερινά μαθαίνουμε τους μαθητές μας τρόπους βελτίωσης. Παράλληλα ένα Σάββατο το μήνα από τη Γ’ Δημοτικού και μετά, γράφουν ωριαίο διαγώνισμα ώστε να εξοικειώνονται με τις γραπτές δοκιμασίες. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έρχονται προετοιμασμένοι.

Με ποιον τρόπο πρέπει οι γονείς να βοηθάτε το παιδί σας? Χρειάζεται να ενημερώνεστε καθημερινά από το τετράδιο επικοινωνίας και να το υπογράφετε στο τέλος κάθε εβδομάδας. Στην πρόοδο του παιδιού σας, συντελούν επίσης οι τακτικές επισκέψεις στο σχολείο (μία φορά το μήνα), ώστε να γνωρίζουμε το ρυθμό προόδου του . Σας παρακαλούμε να στέλνετε τα παιδιά καθημερινά ακόμη και στην περίπτωση που δεν έχουν σχολείο.