575569_h0197196.limghandler

Την κατανομή των σχολών ενστόλων ανά Επιστημονικό Πεδίο, ενόψει της συμπλήρωσης της Αίτησης-Δήλωσης συμμετοχής στις πανελλαδικές, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας.

Η προθεσμία για την Αίτηση-Δήλωση ξεκίνησε από τις 11 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 29 Φεβρουαρίου. Ένα από τα στοιχεία που δηλώνουν οι υποψήφιοι είναι και η τυχόν προτίμησή τους για τις Σχολές των συναρμόδιων Υπουργείων, δηλαδή Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Πυροσβεστικές, Εμπορικού Ναυτικού. Γι αυτό το λόγο η Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων υπενθυμίζει ότι οι:

– Στρατιωτικές Σχολές είναι ενταγμένες στο 1ο, 2ο , 3ο και 5ο πεδίο

– Αστυνομικές Σχολές είναι ενταγμένες στο 1ο, 2ο και 5ο πεδίο

– Πυροσβεστικές Σχολές είναι ενταγμένες στο 1ο, 2ο και 5ο πεδίο

– Σχολές Εμπορικού Ναυτικού είναι ενταγμένες στο 2ο και 5ο πεδίο.

Υποψήφιοι με το νέο σύστημα πανελλαδικών των ΕΠΑΛ

Σύμφωνα με την με αριθ. Φ.151/17557/Α5 (ΦΕΚ 290 Β΄) Υ.Α. «Πρόσβαση κατόχων απολυτηρίου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ)… στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών και Σχολές Αστυφυλάκων.» που αφορά το Νέο Σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ:

– οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), οι Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών και οι Σχολές Αστυφυλάκων είναι ενταγμένες σε όλους τους τομείς των ΕΠΑΛ.

Υποψήφιοι Εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Τέλος, η αρμόδια Διεύθυνση υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις των εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ δεν μπορούν να δηλώσουν Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές. Επίσης, οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις των εσπερινών ΓΕΛ δεν μπορούν να δηλώσουν ούτε τις Πυροσβεστικές Σχολές.

Αναλυτικά οι πίνακες

Spread the love