sxoleio-735x459

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών, απέστειλε στον Διευθυντή Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας Στ. Μποφυλάτο, την ακόλουθη επιστολή:

Αξιότιμοι κύριοι ,

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.), στο πλαίσιο μιας σοβαρής τοποθέτησης και στάσης απέναντι στο Υπουργείο Παιδείας και στη μαθητιώσα νεολαία, προτείνει να διεξαχθεί ένας Διαγωνισμός Φυσικής για το σχολικό έτος 2016-2017.

Γνωρίζοντας ότι έχει ήδη αποσταλεί εγκύκλιος σε όλα τα σχολεία για τη διενέργεια άλλου διαγωνισμού Φυσικής και όχι του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής της Ε.Ε.Φ., ζητούμε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα διεξαγωγής ενός και μόνου διαγωνισμού Φυσικής.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής της Ε.Ε.Φ. πραγματοποιείται για 27η χρονιά και αποτελεί θεσμό αναγνωρισμένο από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Στην περίπτωση που η διεξαγωγή ενός μόνο διαγωνισμού δεν επιτευχθεί, ζητούμε η διεξαγωγή της τελικής φάσης του Διαγωνισμού για την Γ΄ Λυκείου, που θα οδηγήσει στην ομάδα εκπροσώπησης της Ελλάδας στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2017 στο Μπαλί της Ινδονησίας, να γίνει από κοινού για τους επιτυχόντες μαθητές της πρώτης φάσης του διαγωνισμού και η σύνθεση της τελικής ομάδας να αποτελείται από μαθητές και των δύο διαγωνισμών.

Η πρόταση που καταθέτουμε, πάντα με καλή θέληση, είναι η εξής:

Οι πέντε πρώτοι μαθητές από κάθε διαγωνισμό να διαγωνισθούν σε κοινά θέματα και από εκεί να προκύψει η πεντάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Φυσικής. Η συνοδεία της αποστολής να είναι ένα μέλος που θα προτείνει ο φορέας που διενεργεί τον διαγωνισμό Αριστοτέλης, ένα μέλος που θα προτείνει η Ε.Ε.Φ. και ένας αρχηγός αποστολής επιλογής του Υπουργείου Παιδείας.

Αυτή η προσέγγιση θεωρούμε ότι ισορροπεί όλο αυτό το σύστημα διενέργειας του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής, που όλοι επιθυμούμε να είναι ενιαίος. Ένας διαγωνισμός Φυσικής για όλους τους μαθητές.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Ε.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΤΡΑΤΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Spread the love