Μείωση κατά τρεις στο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου, λήξη του διδακτικού έτους στις 31 Μαΐου  και κατάργηση εξετάσεων  στα δευετρεύοντα μαθήματα  ,ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, στη σημερινή 60λεπτη συνάντηση με το ΔΣ της  ΟΛΜΕ.

Ο υπουργός Παιδείας μίλησε για περικοπή μιας ώρας από τα Αρχαία, ενώ δεν αποκάλυψε από  ποιο μαθημα θα περικοπούν οι άλλες δύο ώρες.

Επίσης ο υπουργός Παιδείας δεν ξεκαθάρισε εάν στο Γυμνάσιο θα απορρίπτονται μαθητές ή θα κρίνονται όλοι προβιβάσιμοι.

Ειδικότερα οι αλλαγές που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας είναι οι εξής:

Α. Πιλοτικά σε  ένα αριθμό σχολικών μονάδων από το επόμενο σχολικό έτος 2016-17 η βαθμολογία του μαθητή θα συνοδεύεται και από περιγραφική αξιολόγηση

Β. Κατάργηση των εξετάσεων στο Γυμνάσιο στα δευτεεύοντα μαθήματα

Γ.  Μείωση κατά τρεις ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα σε κάθε τάξη (από 35 σε 32) .Ο υπουργός είπε ότι θα μειωθεί μία ώρα διδασκαλίας στα Αρχαία Ελληνικά. Για τις άλλες δύο δεν ανέφερε από ποια μαθήματα θα κοπούν

Δ. Λήξη του διδακτικού έτους 31 Μαίου.   Επιμήκυνση του διδακτικού έτους   θα είναι αποτέλεσμα της μείωσης των ημερών των εξετάσεων.

Ε. Χωρισμός του σχολικού έτους σε δύο τετράμηνα, αντί τρία τρίμηνα, με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση του διδακτικού χρόνου

Ζ. Εξορθολογισμός της διδακτέας ύλης

Η. Λελογισμένη διεύρυνση των δεύτερων αναθέσεων ορισμένων κλάδων.

Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε στην ΟΛΜΕ ότι δεν προτίθεται να  προβεί σε νομοθετικές ρυθμίσεις  για το Λύκειο, που θα  αφορούν το επόμενο σχολικό έτος 2016-17.

Ο Νίκος Φίλης είπε ότι αναμένει από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να καταθέσει το συντομότερο   δυνατό την άποψή του για την κατεύθυνση αυτών των αλλαγών.

Spread the love