Η Ελληνοκύπρια εκπαιδευτικός Αντρια Ζαφειράκου ανακηρύχθηκε η καλύτερη Δασκάλα του κόσμου κερδίζοντας, μαζί με το βραβείο, και χρηματικό έπαθλο που αγγίζει φτάνει το 1 εκατομμύριο  δολάρια.

Η Αντρια Ζαφειράκου  εργάζεται στο κοινοτικό σχολείο του Άλπερτον στο Μπρεντ του Ηνωμένου Βασιλείου και κέρδισε το βραβείο Global Teacher του Varkey Foundation, που θεσπίστηκε το 2015 για να αναδείξει το επάγγελμα του δασκάλου και να ενθαρρύνει τους καλύτερους, χαρακτηρίστηκε ως «φαινόμενο δασκάλας και αρχηγού, που καθοδηγείται από ηθική και μια παθιασμένη επιθυμία να δίνει σε κάθε μαθητή στο σχολείο της τον κόσμο».

Οι κριτές την ενέκριναν για το ετήσιο Βραβείο Παγκόσμιου Δασκάλου του ιδρύματος Varkey μετά από ακρόαση σχετικά με το πώς τα πηγαίνει με τις οικογένειες στην διαφορετική της κοινότητα.

Η 39χρονη δασκάλα έμαθε να χαιρετά καθημερινά τους μαθητές της σε 35 γλώσσες, αφού ένα μεγάλο ποσοστό παιδιών που φοιτούν στο σχολείο, δυσκολεύονται να μιλήσουν αγγλικά. Ανάμεσα στις γλώσσες που έμαθε είναι τα πορτογαλικά, τα χίντι, τα ταμίλ, τα αραβικά, τα ρουμανικά, τα πολωνικά αλλά και τα ιταλικά.

Το συγκεκριμένο κοινοτικό σχολείο του Αλπερτον στο Μπρεντ, βρίσκεται σε ένα από τα φτωχότερα προάστια της Αγγλίας και φιλοξενεί κυρίως παιδιά μεταναστών. Μάλιστα, ορισμένα από τα παιδιά έχουν εκτεθεί σε βία προερχόμενη από συμμορίες, ενώ ο δήμος έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά δολοφονιών στη χώρα.

Η βράβευση έγινε στο Ντουμπάι.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/954501/gallery/epikairothta/kosmos/h-ellhnokypria-antria-zafeirakoy-kerdise-to-vraveio-ths-kalyterhs-daskalas-ston-kosmo-vinteo

Spread the love