Κατέλαβε την 15η θέση σε διαγωνισμό μεταξύ 700 πανεπιστημίων
Την 15η θέση κατέκτησε η Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. στα γραπτά του Διεθνούς Διαγωνισμού «Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition», που διεξήχθη στην Ουάσιγκτον των Η.Π.Α., από τις 31 Μαρτίου έως τις 6 Απριλίου 2019.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε φέτος για 60η χρονιά με την παρουσία σχεδόν 700 πανεπιστημίων από 100 χώρες.

Η Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε την Ελλάδα έπειτα από την επικράτηση της στους εθνικούς προκριματικούς γύρους, που έγιναν τον Φεβρουάριο στην Αθήνα.

Η ομάδα του τμήματος που απέσπασε τη διεθνή διάκριση απαρτίζεται από τους προπτυχιακούς φοιτητές Μαρία Θεοδώρου (4ο έτος), Χρήστο Ζώη (5ο έτος), Πολυξένη Μποτού (4ο έτος) και Ελισάβετ Παπαθανασίου (4ο έτος).

Την προετοιμασία της ομάδας ανέλαβαν ο Ιωάννης Ναζίρης, Δ.Ν., επιστημονικός συνεργάτης της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, και ο Βασίλης Περγαντής, επίκουρος καθηγητής, ενώ ακαδημαϊκοί υπεύθυνοι για τον διαγωνισμό είναι οι επίκουροι καθηγητές της Νομικής Σχολής, Μιλτιάδης Σαρηγιαννίδης και Βασίλης Περγαντής.

Η ομάδα χρηματοδοτήθηκε προκειμένου να συμμετέχει στον εθνικό, προκριματικό γύρο και στον διεθνή, τελικό γύρο του Διαγωνισμού από τη Νομική Σχολή, την Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ, τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και το υπουργείο Εξωτερικών.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Νομική Σχολή της Θεσσαλονίκης συμμετέχει στον συγκεκριμένο διαγωνισμό από το ακαδημαϊκό έτος 1995-1996 και έχει διακριθεί με αρκετά βραβεία. Μεταξύ άλλων έχει κατακτήσει την 1η θέση στον κόσμο στο γραπτό σκέλος του διαγωνισμού το 2005 και την 3η θέση στη συνολική κατάταξη το 2009.

Να σημειωθεί τέλος ότι τα μέλη της ομάδας που διακρίθηκε παρέδωσαν στην κοσμήτορα της Νομικής Σχολής το βραβείο που τους απονεμήθηκε.
ΠΗΓΗ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Spread the love