Οι Σύλλογοι Γ. & Κ. και Διδασκόντων των σχολείων μας, σε Α΄/βάθμια (Νηπιαγωγεία-Δημοτικά) και Β΄/βάθμια (Γυμνάσια-Λύκεια) Εκπαίδευση στηρίζουν ενεργά την διοργάνωση του ανταλλακτικού Bazaar παιδικού/νεανικού βιβλίου, μία πρωτοβουλία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Μαρκοπούλου, με αφορμή τη Διεθνή ημέρα “Χαρίζω ένα βιβλίο”, την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, από τις 11.00 έως τις 14.00, στο Πνευματικό Κέντρο Μαρκοπούλου.

Για το λόγο αυτό, ζητάμε από τους μαθητές μας, να προσφέρουν το βιβλίο ή τα βιβλία που έχουν διαβάσει και να τα ανταλλάξουν με άλλα.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΒΙΒΛΙΩΝ

Η συλλογή των βιβλίων θα γίνεται καθημερινά στα σχολεία μας, μέχρι και την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου. Οι μαθητές θα μπορούν να δίνουν τα προσφερόμενα βιβλία στους δασκάλους και καθητηγές τους σε ειδικό χώρο που θα τους υποδειχθεί. Τα βιβλία θα πρέπει να είναι σε πολύ καλή κατάσταση (όχι σχισμένα, μουτζουρωμένα, γραμμένα κλπ).

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Μέρος των βιβλίων θα διατεθεί στην ΜΚΟ library4all, που ενισχύει σχολικές βιβλιοθήκες ανά την Ελλάδα με δράση και προσφορά και σε σχολεία του Δήμου Μαρκοπούλου, καθώς και στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Αυλώνα. Διότι, ένα βιβλίο μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Κατά την ημέρα της δράσης, η συγγραφέας και εκπαιδευτικός, ιδρυτικό μέλος της library4all, Κα Ελένη Γερουλάνου, θα είναι κοντά μας, ενώ 12.00 – 13.00, εμψυχωτής με τη βοήθεια των παιδιών, θα ζωντανέψει τις περιπέτειες του Ντεντέκτιβ Κλουζ.

Ελάτε λοιπόν να γεμίσουμε τη βιβλιοθήκη με το βουητό της γνώσης!

”Γιατί τα βιβλία είναι οι μέλισσες που μεταφέρουν τη γύρη της γονιμοποίησης από το ένα μυαλό στο άλλο.”

Με εκτίμηση,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Μαρκοπούλου

Spread the love