Από φέτος οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αποσυνδέονται από τις απολυτήριες εξετάσεις των Λυκείων και θα πραγματοποιηθούν αμέσως μετά. Έτσι κατά τον σχεδιασμό που αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο υπουργός Παιδείας (Προγραμματικές δηλώσεις) η λήξη του διδακτικού έτους στα Γυμνάσια (31 Μαΐου) θα συμπίπτει με την ολοκλήρωση του διδακτικού έτους στα Λύκεια αλλά και των ενδοσχολικών τους εξετάσεων.

Θα ακολουθήσουν το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου οι ενδοσχολικές εξετάσεις στα Γυμνάσια και αμέσως μετά με την αποδέσμευση των καθηγητών του Γυμνασίου θα διενεργηθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις με επιτηρητές τους τελευταίους.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο του 2016 χωρίς καμιά αλλαγή σε σχέση με πέρσι, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μάλλον δεν θα υπάρξουν φέτος επαναληπτικές εξετάσεις στις Πανελλαδικές ούτε στα Γενικά Λύκεια ούτε στα ΕΠΑΛ.

Η μείωση που παρατηρείται φέτος στις κρατικές δαπάνες για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις σχετίζεται με το γεγονός ότι φέτος σε αντίθεση με πέρσι θα εφαρμοστεί μόνο ένα σύστημα εξέτασης, το νέο.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ –  Χρήστος Κάτσικας

Spread the love