Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ταχύρρυθμα εκπαιδευτικά μαθήματα στην Κίνα δίνει η Huawei Ελλάδος, συμμετέχοντας για άλλη μια χρονιά στο πρόγραμμα Seeds for the Future, που διοργανώνει ο μητρικός Όμιλος Huawei.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς σπουδαστές Ελληνικών πανεπιστημιακών σχολών με ειδίκευση στον τομέα των Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Πιστή στις αξίες του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) που πρεσβεύει,  η στις αξίες του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) που πρεσβεύει δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντας να επισκεφτούν το Πεκίνο και την Σενζέν, όπου εδρεύουν οι κεντρικές εγκαταστάσεις του κινεζικού Ομίλου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης που διαρκεί 15 ημέρες, οι συμμετέχοντας έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Κίνας και να διευρύνουν τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις στον κλάδο της Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Η αποστολή είναι προγραμματισμένη από τις 15 έως και τις 30 Νοεμβρίου και οι 10 σπουδαστές από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης, Κρήτης, Πάτρας, Πειραιώς, και Μακεδονίας, θα παρακολουθήσούν εντατικά μαθήματα του κλάδου ICT και θα εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στις παρακάτω θεματικές:

•           Telecom Networks και mobile network service

•           Cloud computing και all cloud solutions

•           5G Industry trends

•           Build 4G Base station, Verification of 4G και 5G platform και Services

Σύμφωνα με την κα Τόνια Πέτροβιτς, Public Relations Manager της Huawei και συνοδός της ελληνικής αποστολής: «Η Huawei έχει ως σκοπό να ηγηθεί της ανάπτυξης του κλάδου ICT και της κοινωνικής προόδου, γι’ αυτό επενδύει σημαντικά στον άνθρωπο και την τεχνολογική υπεροχή. Με το πρόγραμμα Seeds for the Future οι συμμετέχοντες φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να εκπαιδευτούν εντατικά σε τεχνολογίες αιχμής και να γίνουν αρωγοί της πολύτιμης αυτής γνώσης και εμπειρίας στη χώρα μας».

«Η Huawei επενδύει σημαντικά στην εκπαίδευση και στην τεχνολογική καινοτομία όχι μόνο για το παρόν, αλλά ακόμη περισσότερο, για το μέλλον. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμμετέχουμε για ακόμα μία χρονιά στο πρόγραμμα Seeds for the Future όπου νέοι από όλο τον κόσμο έρχονται σε επαφή με την κοιτίδα του Κινέζικου Πολιτισμού και της Τεχνολογίας, τον πυρήνα της τεχνολογικής ανάπτυξης και υπεροχής, από εκεί όπου πηγάζουν οι περισσότερες τεχνολογικές εξελίξεις που κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο», δήλωσε σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei στην Ελλάδα, κ. Chen Le.

«Η Huawei θα συνεχίσει να αξιοποιεί στο μέγιστο κάθε δυνατή ευκαιρία και αφορμή για να υποστηρίζει την Ελληνική κοινωνία και ιδίως τους ταλαντούχους νέους, οι οποίοι αποτελούν το μέλλον της χώρας», κατέληξε.

Πηγή: Deal News Online

Spread the love