Το νέο τραγικό τροχαίο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης που κόστισε τη ζωή τεσσάρων εφήβων ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά του υπουργείου Παιδείας που ξεκινάει μια πιο συστηματική εκπαίδευση οδικής αγωγής των παιδιών στα σχολεία. Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των τεσσάρων νέων, κράτησε η Ολομέλεια της Βουλής.

Το τραγικό τροχαίο σημειώθηκε τα ξημερώματα όταν αυτοκίνητο προσέκρουσε σε τσιμεντένιο τοιχίο και στη συνέχεια έπεσε πάνω σε περίφραξη, στη συμβολή των οδών Αναγεννήσεως και προέκτασης Σμύρνης, πάνω από την περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις Αρχές και στο σημείο κλήθηκαν πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και περιπολικά της Τροχαίας.

Στο ΙΧ επέβαιναν πέντε νέοι, τέσσερις εκ των οποίων ανασύρθηκαν νεκροί από την Πυροσβεστική και ένας βρέθηκε έξω από το όχημα βαριά τραυματισμένος.

Μεταξύ των νεκρών είναι ο 17χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, ενώ 17χρονος είναι και ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα αλλά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπήρξε σύγκρουση με άλλο αυτοκίνητο.

Το όχημα φαίνεται να ξέφυγε από την πορεία του και με μεγάλη ταχύτητα να προσέκρουσε στο τοιχίο.

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των τεσσάρων παιδιών που έχασαν τη ζωή τους, κράτησε η Ολομέλεια της Βουλής.

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου ανέφερε ότι ήδη στα σχολεία, στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης, υπάρχει το μάθημα της οδικής αγωγής, ενώ το υπουργείο ξεκινάει μια πιο συστηματική εκπαίδευση των παιδιών στα σχολεία.

Από την πλευρά του, ο δ’ αντιπρόεδρος του Σώματος, Νικήτας Κακλαμάνης, τόνισε τη ανάγκη, η Μόνιμη Ειδική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής να ασχοληθεί πιο ενεργά με το θέμα της οδικής αγωγής.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
Spread the love