Συναρπαστική εκπαιδευτική εμπειρία F1 in Schools

Το F1 in Schools είναι μια συναρπαστική εκπαιδευτική εμπειρία που μπορεί να καθορίσει την επαγγελματική σταδιοδρομία των μαθητών, καθώς ανακαλύπτουν την Φυσική, τις Νέες Τεχνολογίες, την Μηχανική και τα Μαθηματικά μέσα από τον σχεδιασμό και την κατασκευή μικρών μοντέλων F1 αυτοκινήτων, τα οποία είναι από ειδικό υλικό και κινούνται με φυσίγγια πεπιεσμένου αέρα.

Στη συνέχεια οι μαθητές συναγωνίζονται σε αγώνες, που γίνονται σε Τοπικό, Περιφερειακό και Εθνικό επίπεδο. Η νικήτρια ομάδα κάθε χώρας μπορεί να συμμετάσχει στους τελικούς αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Στους αγώνες οι μαθητές απολαμβάνουν τους καρπούς των κόπων τους και επιβραβεύονται για τα αποτελέσματα τους. Οι μαθητές το βρίσκουν ως μια συναρπαστική εκπαιδευτική εμπειρία / ευκαιρία για να εκφράσουν, με ένα ιδιαίτερα διασκεδαστικό και θετικό τρόπο, την δημιουργικότητά τους και την διάθεση συνεργασίας μεταξύ τους.

ksdfhsgh2

To F1 in Schools οδηγεί τους μαθητές στην ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών) και στην κατανόηση προβλημάτων από τον πραγματικό κόσμο. Τους μαθαίνει να συνεργάζονται και να βελτιώνονται συνεχώς και τους βάζει στην φιλοσοφία λειτουργίας των μεγάλων ομάδων της Formula 1.

Ζήσαμε τον φετινό ελληνικό τελικό στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις της «Ελληνογερμανικής Αγωγής», εκεί όπου μαθητές από 29 σχολεία της χώρας που είχαν προκριθεί στον τελικό, έδωσαν τριήμερη «μάχη» για το ποιος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο τελικό που θα γίνει στο Όστιν του Τέξας.

Εκεί ανακαλύψαμε ότι, μέσα στην πολυετή εφόλης της ύλης κρίση που περνά η χώρα, ζει και αναπνέει μια άλλη Ελλάδα, μια Ελλάδα που έχει όραμα, έχει δυνατότητες, έχει μέλλον, αρκεί να το πιστέψουμε και να το διεκδικήσουμε.

Νέα παιδιά, από τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου, μέχρι τις τελευταίες του Λυκείου, διαγωνίστηκαν στην έμπνευση, την σχεδίαση, την εφαρμογή, το μάρκετινγκ, τις δημόσιες σχέσεις, την εμφάνιση των εκθεσιακών περιπτέρων, την ετοιμότητα, την εγρήγορση και πολλά άλλα, με στόχο όχι μόνο την πρώτη θέση, αλλά την απόκτηση εμπειριών και τρόπου σκέψης για την επόμενη αναμέτρηση.

Τελικός νικητής, τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη από τη Θεσσαλονίκη, αλλά μεγάλοι νικητές όλοι οι μαθητές και δάσκαλοι που συμμετείχαν σε αυτή την δραστηριότητα που μόνο καλά μπορεί να φέρει σε όσους την βίωσαν.

ksdfhsgh3

Στις επόμενες ημέρες από τους έξη πρώτους της φετινής αναμέτρησης, θα προκύψουν τρεις ομάδες, μια εκ των οποίων θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους τελικούς του Τέξας.

F1 in schools 2016 και το δικαίωμα στην ελπίδα της Ελλάδας, έρχεται μέσα από τα σχολεία της, ή –έστω- όσα από αυτά επιμένουν να προσφέρουν παιδεία στα νιάτα αυτής της ταλαιπωρημένης χώρας.

ksdfhsgh1

Νίκος Τσάδαρης

Spread the love