2167337

Δύο χιλιάδες περίπου περισσότερες αιτήσεις σε σχέση με πέρσι, για μετεγγραφή από ΑΕΙ σε ΑΕΙ κατατέθηκαν από τους φοιτητές, σύμφωνα με πληροφορίες του esos.  

Ειδικότερα συνολικά   κατατέθηκαν περίπου 12.000  αιτήσεις,  ενώ  πέρσι  ο αριθμός των αιτήσεων άγγιξε τις 9.710 (Δείτε εδώ τα περσινά στοιχεία).

Όπως ήταν αναμενόμενο η συντριπτική πλειοψηφία των αιτήσεων έγινε προς ΑΕΙ της Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Δείτε εδώ τις βάσεις μετεγγραφών του 2015

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα- εκτός απροόπτου- θα ανακοινωθούν  σε δέκα ημέρες περίπου μετά την ολοκλήρωση υποβολής αιτήσεων, δηλαδή τέλος του μήνα , με αρχές Νοεμβρίου.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα σε σχέση με πέρσι, διότι φέτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα κατασκευάστηκε έτσι ώστε με την κατάθεση της αίτησης του φοιτητή , να γίνεται με αυτοματοποιημένο τρόπο αμέσως η επαλήθευση των οικονομικών εισοδημάτων που δηλώνονται και φυσικά στις τεράστιες προσπάθειες των υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας και της Γενικής Διευθύντριας Καλ. Μαρούγκα.

Μέχρι πέρσι το υπουργείο Παιδείας για την επαλήθευση αυτών των στοιχείων στέλνονταν εγγράφως στο υπουργείο Οικονομικών, όπου υπάλληλοι διασταύρωνα τα στοιχεία των αιτήσεων   και στη συνέχεια εγγράφως επέστρεφαν στο υπουργείο Παιδείας.

Αυτή η διαδικασία δεν χρειάζεται πλέον να γίνει.

Spread the love