Το φετινό τοπίο των βάσεων έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το 2016 δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτές του 2015. Οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν στα πλαίσια αναδιαρθωμένων επιστημονικών πεδίων ενώ υπήρχαν λιγότερα εξεταζόμενα μαθήματα. Επιπροσθέτως φετος δεν μέτρησαν οι προφορικοί σχολικοί βαθμοί. Ως εκ τούτου οι αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στις βάσεις δεν μπορούν να προσδιοριστούν στα πλαίσια της πρόβλεψης με ακρίβεια.

Τελειώνει η αναμονή και το άγχος για χιλιάδες μαθητές που έδωσαν φέτος Πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Όπως είχε γίνει γνωστό και το προηγούμενο διάστημα βρισκόμαστε στο τελική ευθεία όπου το Υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσεις τις βάσεις 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita οι βάσεις εισαγωγής θα ανακοινωθούν εκτός απροόπτου την εβδομάδα που μας έρχεται ανάμεσα στις 22 με 26 Αυγούστου. Επικρατέστερη ημερομηνία για την ανακοίνωση των βάσεων είναι στις 22 Αυγούστου. Πέρυσι οι βάσεις είχαν ανακοινωθεί στις 26 Αυγούστου, ενώ φέτος το υπουργείο κατάφερε να εκδώσει πολύ γρήγορα και τις βαθμολογίες των υποψηφίων, στις 16 Ιουνίου.

Όσο προχωράμε στην εβδομάδα θα είναι πιο ξεκάθαρο το ποια θα ειναι η τελική ημερομηνία.

Spread the love