Άνοιξε τις πύλες του στα Χανιά το θερινό πανεπιστήμιο

Άρχισαν οι εργασίες του θερινού πανεπιστημίου, το οποίο πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, με τίτλο: «2ο Θερινό Πανεπιστήμιο: Ελληνική Γλώσσα και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας: Ανάδειξη Πολιτιστικών και Εκπαιδευτικών Δράσεων».

Το θερινό πανεπιστήμιο το οποίο συνδιοργανώνεται από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, με την υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος), του Πανεπιστημίου Harvard, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – Γραφείο Ελλάδος, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Αντιπροσωπεία Ελλάδος και την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων θα καλύψει θεματικές, όπως η υποστήριξη του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας στα σύγχρονα ελληνικά και ευρωπαϊκά ΜΜΕ, της πολιτισμικής εγγραμματοσύνης, αλλά και της χρήσης των δημοσιογραφικών κειμένων ως αυθεντικό γλωσσικό υλικό στην τάξη.

Αφορά σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, απόφοιτους, υποψήφιους διδάκτορες, ερευνητές, εκπαιδευτικούς και δημοσιογράφους. Περιλαμβάνει καθημερινές τετράωρες διαλέξεις, εργαστήρια (workshops) και συναντήσεις ανταλλαγής ιδεών (brainstorming) στο τέλος κάθε εργαστηρίου – διάλεξης. Μεταξύ των διδασκόντων σε αυτόν τον κύκλο είναι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθηγητής Γιώργος Καψάλης, ο γενικός διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ. Κώστας Ζορμπάς, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, οι ομότιμοι καθηγητές Α. Παπαϊωάννου και Π. Μιχαήλ, ο γνωστός Ελληνιστής Gareth Alun Owens, καθηγητής Ιστορίας, Γλώσσας και Πολιτισμού, η πρόεδρος του Π.Τ.Ν. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθηγήτρια Μ. Σακελλαρίου, η πρ. Κοσμήτορας, καθηγήτρια Τζ. Παγγέ, η επίκουρη καθηγήτρια Γλωσσολογίας Ν. Τσιτσανούδη, ο λαογράφος Σταμάτης Αποστολάκης κ.ά.

Spread the love