Προς εκτόξευση οι βάσεις του 2016

Καλύτερα από πέρσι έγραψαν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων και αυτό, όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, θα οδηγήσει σε εκτόξευση των βάσεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα αναμένεται να γίνει σφαγή ανάμεσα στους αριστούχους που θα διεκδικήσουν μία θέση στις βάσεις των σχολών υψηλής ζήτησης. Πρακτικά αυτό μεταφράζεται σε «εκτόξευση» των βάσεων στις σχολές με τη μεγαλύτερη ζήτηση, ενώ σε αυτές με τη μικρότερη ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί το όριο εισαγωγής.

Στις σχολές μεσαίας ζήτησης οι βάσεις αναμένεται να μην εμφανίσουν σημαντικές αποκλίσεις ενώ υποχώρηση δείχνουν οι εκτιμήσεις για τις βάσεις Παιδαγωγικών και Οικονομικών Σχολών (Πεδία 4ο και 5ο) και κάποιων Πολυτεχνικών του 2ου Πεδίου.

Καθηγητές υποστηρίζουν πως τα θέματα φέτος ήταν βατά και είχαν μικρότερο βαθμό δυσκολίας συγκριτικά με άλλες χρονιές, γεγονός που βοηθάει τους καλά διαβασμένους μαθητές να αριστεύσουν.

Αν και πολλά θα εξαρτηθούν από τα επόμενα μαθήματα (δυσκολία θεμάτων και επιδόσεις μαθητών), οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι βάσεις στις σχολές που πέρυσι κινήθηκαν μεταξύ 18.000 και 18.500 μορίων θα κινηθούν πιο ψηλά από τα 19.000 μόρια, ενώ για τις σχολές που πέρσι η είσοδος μπορούσε να επιτευχθεί με 10.000 μόρια φέτος φαίνεται πως θα εκτιναχθεί στα 12.000 μόρια.

Οι ιατρικές σχολές αναμένεται να κινηθούν κοντά στα 19.000 μόρια. Πτώση αναμένεται να έχουν οι περιφερειακές Οικονομικές Σχολές καθώς από φέτος έχουν αποκλειστεί οι μαθητές θεωρητικής κατεύθυνσης.

Spread the love