Με τρία χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο, που την έφεραν στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, επέστρεψε η ομάδα του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών από τη 12η Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEMOUS 2018), η οποία διεξήχθη από 27 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου 2018, στο Ιάσιο της Ρουμανίας.

Ειδικότερα, το Μαθηματικό Τμήμα του ΕΚΠΑ μετείχε με τέσσερις φοιτητές στην Ολυμπιάδα, και αποτελούσε το μεγαλύτερο μέρος της Εθνικής ομάδας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ). Οι φοιτητές του Μαθηματικού Τμήματος του ΕΚΠΑ έλαβαν τρία χρυσά μετάλλια και ένα χάλκινο ενώ οι φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ που συμμετείχαν στην ομάδα της ΕΜΕ έλαβαν ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο. Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΚΠΑ, οι φοιτητές της ομάδας ήταν οι:

– Γιώργος Κοτσόβολης 37 βαθμοί, χρυσό μετάλλιο (ΕΚΠΑ).

– Γιώργος Γαβριλόπουλος 29 βαθμοί, χρυσό μετάλλιο (ΕΚΠΑ).

– Παναγιώτης Μισιακός 29 βαθμοί, χρυσό μετάλλιο (ΕΜΠ).

– Γιάννης Σημαντήρης 29 βαθμοί, χρυσό μετάλλιο (ΕΚΠΑ).

– Ιάσων Μηλιώνης 27 βαθμοί, ασημένιο μετάλλιο (ΕΜΠ).

– Σπύρος Πετράκος 17 βαθμοί, χάλκινο μετάλλιο (ΕΚΠΑ).

Στην γενική κατάταξη το Μαθηματικό Τμήμα του ΕΚΠΑ πήρε την πρώτη θέση ανάμεσα στα πανεπιστήμια που συμμετείχαν, ενώ η ομάδα της ΕΜΕ πήρε την πρώτη θέση ανάμεσα σε όλες τις ομάδες. Αυτή η επιτυχία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιτυχιών σε παρόμοιους διαγωνισμούς ενώ μπορεί να θεωρηθεί ως μία από τις καλύτερες επιδόσεις του Τμήματος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ.

Συνοδός της ομάδας ήταν ο πολυβραβευμένος φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος σε παλαιότερους διαγωνισμούς Μιχάλης Σαράντης. Επιστημονικά Υπεύθυνος ήταν ο καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών κ. Α. Κοντογεώργης. Τα έξοδα των φοιτητών του ΕΚΠΑ καλύφθηκαν από το Τμήμα Μαθηματικών. Την «χρυσή» ομάδα του ΕΚΠΑ βράβευσε σήμερα, σε ειδική τελετή, ο Πρύτανης καθηγητής Μ. Α. Δημόπουλος.

 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ – Απόστολος Λακασάς

http://www.kathimerini.gr/952875/article/epikairothta/ellada/tria-xrysa-…

Spread the love