H ημερομηνία λήξης μαθημάτων για τους 300 περίπου χιλιάδες μαθητές των Γυμνασίων της χώρας ορίζεται στις 31 Μαΐου 2018, ημερομηνία κατά την οποία ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφασίζει για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης.

Οι γραπτές ανακεφαλαιωτικές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις διεξάγονται από την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 έως την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018. Οι εξετάσεις για μαθητές που απουσίαζαν δικαιολογημένα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018.

Επίσης, τα αποτελέσματα της πρώτης εξεταστικής περιόδου πρέπει να έχουν εκδοθεί το αργότερο μέχρι την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018 με εξαίρεση τα αποτελέσματα των κατ’ ιδίαν διδαχθέντων  ή  στρατευσίμων,  τα  αποτελέσματα  των  οποίων εκδίδονται  με το  πέρας  των εξετάσεών τους.

Με την έκδοση των αποτελεσμάτων της πρώτης εξεταστικής περιόδου ανακοινώνεται και το πρόγραμμα υποστηρικτικής διδασκαλίας για τους μαθητές που παραπέμπονται σε επαναληπτική εξέταση, καθώς και το πρόγραμμα της δεύτερης εξεταστικής περιόδου.

Η  δεύτερη  εξεταστική  περίοδος, που διενεργείται εντός  του τρίτου δεκαημέρου  του Ιουνίου, αρχίζει την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018. Τα αποτελέσματα της εν λόγω εξεταστικής περιόδου πρέπει να εκδοθούν το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, ώστε να υπάρχει το  προβλεπόμενο  περιθώριο  των δύο εργάσιμων ημερών  για  αιτήσεις αναβαθμολόγησης.

Spread the love