CTY GREECE at Anatolia Gollege

Θεσσαλονίκη, 19 Σεπτεμβρίου 2017

Το Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά – CTY Greece προσφέρει τη δυνατότητα σε μαθητές με εξαιρετικές ακαδημαϊκές δεξιότητες να καλλιεργήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους, μέσω προγραμμάτων θερινών, Σαββατοκύριακου και διαδικτυακών.

Το CTY Greece δημιουργήθηκε από τη σύμπραξη του Κολλεγίου Ανατόλια με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας

Ένα σημαντικό πρόγραμμα υποτροφιών υποστηρίζει μαθητές από την Ελλάδα και την Κύπρο που έχουν περιέργεια, αγάπη και δίψα για μάθηση να καλλιεργήσουν με καινοτόμο τρόπο τις δυνατότητες μέσω εξωσχολικών ακαδημαϊκών προγραμμάτων, συγκεκριμένα το 2017 χορηγήθηκαν 199 υποτροφίες σε μαθητές των Θερινών Προγραμμάτων στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που αντιστοιχεί στο 52% του αριθμού των συμμετεχόντων. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα υποστηρίξει και τη φετινή χρονιά τα Θερινά Προγράμματα του CTY Greece με τουλάχιστον 150 υποτροφίες.

Οι μαθητές αποκτούν πρόσβαση στα προγράμματα του CTY Greece μέσω των τεστ ακαδημαϊκών δεξιοτήτων SCAT και/ή STB, που σχεδιάστηκαν από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα τεστ και υποδείγματα αυτών υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.cty-greece.gr και στην ενότητα Εξετάσεις.

Το CTY Greece πραγματοποίησε τα τελευταία 4 χρόνια εξετάσεις σε περισσότερες από 15 πόλεις στην Ελλάδα και τη Κύπρο, και σε συνεργασία με Δημόσια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Οι εξετάσεις για τη φετινή χρονιά θα πραγματοποιηθούν στις εξής πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Ξάνθη, Σέρρες, Λάρισα, Τρίπολη, Κοζάνη, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Πάτρα, Καλαμάτα, Κεφαλονιά, Άνδρο, Ρόδο καθώς και στη Λευκωσία.

Οι εξετάσεις στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθούν στις 21.10.2017.

Θα σας παρακαλούσαμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων σας να υποστηρίξετε την προσπάθειά μας να ενημερωθούν όλα τα σχολεία της Περιφέρειάς σας για τις εξετάσεις και τη δυνατότητα χορήγησης σημαντικού αριθμού υποτροφιών για τα προγράμματα του CTY Greece.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,
Διευθύντρια/ CTY Greece

 

https://edu.klimaka.gr/scholikes-drasthriothtes/programmata-drasthriotht…

Spread the love